• Atalante-DUKO 11-15(7-8)

  DUKO deed in de tweede klasse D wat er van haar verwacht werd en pakte in Apeldoorn de twee broodnodige punten. Daarmee blijft de hoop van de korfballers op klassenbehoud levend.

  De spelers van het Duivense DUKO blijven geloven in een goede afloop totdat het tegendeel bewezen is. In Apeldoorn werd dat nog eens onderstreept met een indrukwekkende zege op Atalante, de nummer drie van de zaalcompetitie. Mede doordat concurrent HKC verloor, is de spanning in de onderste regionen van de competitie tot het kookpunt gestegen.

  De Duivense ploeg krijgt echter in haar laatste duel wel een haast onmogelijke opgave. Dan moet het team proberen kampioen Synergo op de knieën te krijgen.

  Tot aan de rust bleven de teams goed in elkaars spoor, maar daarna kreeg DUKO dankzij een sterke verdediging en een schotvaardige aanval steeds meer greep op het spel.

  Atalante werd via 8-9 en 9-10 op een 10-15 achterstand gezet en was het duel beslist. Atalante had daarna het laatste woord, maar de punten gingen terecht mee naar Duiven.

  Voor DUKO scoorde Kid Oudenbroek 5 keer.

  Bron: de Gelderlander