• DUIVEN - Duko is bezig aan een horrorseizoen. Nu de zaalcompetitie voorbij is, gaan de Duivense korfballers verder met de veldcompetitie in de eerste klasse, en ook daar is het voor Duko lastig spelen. Van Futura werd met 15-24 verloren.

  Na een korte rustperiode tussen het einde van de zaalcompetitie en de hervatting van de veldcompetitie, pakten de korfballers van het Duivense Duko vol goede moed de draad weer op.

  Na de teleurstelling in de zaal waarin de ploeg op het nippertje het tweede klasseschap moest prijs geven, wordt alsnog een ultieme poging gedaan zich in de eerste klasse te handhaven en daarmee het seizoen toch nog een positieve afsluiting te geven.

  Tegenstander Futura had in de thuiswedstrijd in Den Haag geen enkele moeite met Duko en stuurde destijds de Duivenaren dan ook met een 27-14 nederlaag huiswaarts. Ook nu startten de bezoekers als de favoriet. Duko trad de Hagenaren echter in de beginfase onverschrokken tegemoet, was scherp in de verdediging en had ook aanvallend het initiatief.

  Een 2-0 voorsprong was dan ook het resultaat. Futura werd dan ook gedwongen een tandje bij te zetten en dat leverde halverwege de wedstrijd een 5-10 ruststand op.

  Direct na de pauze werd het verschil tussen de top en de onderste helft van de eerste klasse snel duidelijk gemaakt, het werd 5-14 en het was duidelijk dat de Duivenaren opnieuw met lege handen achter zouden blijven. Wieser bleef na afloop niet lang in de teleurstelling hangen.

  Voor Duko scoorden Sam Dijkstra, Kai Oudenbroek en Justin van der Steen allen 3 keer.

  Bron de Gelderlander