• Wat is de kangoeroeklup?

  De Kangoeroeklup is een bewegingsvorm van het KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond)voor kinderen van 3 t/m 6 jaar: de kangoeroes. Bij Duko is er al vele jaren ervaring met de Kangoeroeklup: wekelijks gaan de kinderen enthousiast aan de slag met allerlei leuke spelletjes. In het voor- en najaar op ons eigen sportcomplex in park de Nieuweling en in de winter in de zaal.

 • De kangoeroes spelen geen competitie, maar de training is gericht op samen bewegen, sporten en spelen. Er is geen prestatie-element in de trainingen die worden aangeboden.
  Door met veel afwisselende spelvormen te werken, komen de kinderen o.a. in aanraking met rennen, springen, gooien en vangen. Maar ook met samen spelen en rekening houden met elkaar. Jongens en meisjes spelen samen. De kinderen leren naar elkaar te kijken en te luisteren, te reageren op elkaar, maar zeker ook om zelf initiatief te nemen. Spelletjes die we spelen zijn bijvoorbeeld: vos kom eens uit je holletje, kat en muis, hindernis springen, estafette, dierentuin tikkertje en nog veel meer.

  De kangoeroeklup is laagdrempelig, het kind hoeft niet bijzonder sportief of beweeglijk te zijn. Het gaat erom dat de kinderen ervaren hoe leuk het is om samen te bewegen waardoor de stap naar een ‘echt’ (korfbal)team gemakkelijk gemaakt kan worden. Onze enthousiaste trainers maken er elke week weer een feestje van voor de kinderen, en natuurlijk is er voldoende tijd om uit te rusten tussendoor.
  Bekijk voor een indruk van de kangoeroetraining onderstaande foto’s. Wilt u uw kind ook 4 keer vrijblijvend kennis laten maken met de kangoeroeklup? Stuur dan een e-mail met uw naam en de naam van uw zoon of dochter naar: kangoeroeklup@dukoduiven.nl Dit adres kunt u ook gebruiken als u meer informatie wilt ontvangen over de kangoeroeklup van Duko.
  U ontvangt dan een voucher voor 4 gratis kennismakingstrainingen voor de kangoeroeklup. Na afloop kunt u dan besluiten of uw zoon of dochter lid wil worden van de leukste klup van Nederland!

 • Zin om een keer mee te doen? Wij trainen op de zaterdag van

  10.00 - 11.00 uur.