• Op initiatief van het KNKV werd in september 1978 in Duiven een korfbalvereniging opgericht, die onderdak vond bij Omnivereniging Thuve '73. Jarenlang was er maar één jeugd- en één seniorenteam. Maar met de groei van de gemeente Duiven groeide Thuve mee en kon de club op eigen benen staan onder een nieuwe naam: Duko (Duivense Korfbalvereniging).

    Dankzij de inzet van veel vrijwilligers kreeg Duko een schitterend korfbalcomplex op park De Nieuweling. De vereniging telt nu vijf seniorenteams, vijf jeugdteams en een groeiende Kangoeroeclup, kinderen van 3 tot 6 jaar die wekelijks samen leren sporten, spelen en vooral veel lol maken. Behalve onze midweekteams, die hun competitie op woensdagavond hebben, spelen onze teams hun wedstrijden op zaterdagen en wordt er op drie andere avonden getraind door de korfballers.

    Inmiddels is de korfbalvereniging een begrip geworden in de regio dankzij de vele activiteiten die de vereniging organiseert, zoals het schoolkorfbaltoernooi voor de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen in de gemeente Duiven en de Giga Kangoeroedag voor de groepen 3 en 4. Duko is ook aanwezig bij Duuve te Gek om de inwoners van de gemeente kennis te laten maken met korfbal en met onze vereniging. maar ook binnen de vereniging worden er verschillende nevenactiviteiten georganiseerd. Voor de jeugd is het hoogtepunt ongetwijfeld het jaarlijkse jeugdkamp in de zomer, maar ook de seizoensopening in september, Duko Spektakelshow, de Kerstbingo en verschillende feestelijke en sportieve teamactiviteiten zijn belangrijk voor de club.

    Naast dat er vijf dagen in de week wordt gekorfbald, is er nog meer levendigheid op het complex. Zo vinden er op onze velden drie maal per week bootcamptrainingen plaats door MD Fit Trainingen. Ook zijn er gelijktijdig met de vervanging van onze kunstgrasvelden in 2019, vier beachvelden aangelegd op ons complex, die Duko samen met Volleybalvereniging LIVO beheert ten behoeve van beachkorfbal, beachtvolleybal, beachtennis, etc. De volleybalvelden hebben de NeVoBo A+ status, wat betekent dat er op professioneel niveau wedstijden kunnen worden gespeeld. Dankzij deze status kunnen er ook internationale toernooien worden georganiseerd.

    Hiermee en dankzij vele vrijwilligers is Duko klaar voor de toekomst een gezonde, warme en ambitieuze vereniging waar iedereen, jongens en meisjes, mannen en vrouwen, van alle leeftijden, samen zijn voor sportiviteit en gezelligheid. Duko. Iedereen doet mee!