• Op initiatief van het KNKV werd in september 1978 in Duiven een korfbalvereniging opgericht, die onderdak vond bij Omnivereniging Thuve '73. Jarenlang was er maar één jeugd- en één seniorenteam. Maar met de groei van de gemeente Duiven groeide Thuve mee.

    Inmiddels is de korfbalvereniging met 250 leden een begrip geworden door de vele activiteiten die de vereniging organiseert, zoals de jaarlijkse halve marathon. Ook het sportvriendelijke beleid van de gemeente heeft daaraan mee geholpen, want alle sportverenigingen in Duiven bezitten sportcomplexen die bezoekende clubs doen watertanden.

    De korfbal-lers gingen dertien jaar geleden zelfstandig onder de naam Duko verder. Door inzet van veel vrijwilligers kreeg Duko een schitterend korfbalcomplex waarop later twee kunstgrasvelden werden aangelegd. Mede door de ligging één van de mooiste korfbalcomplexen van Nederland dat geheel eigendom is van Duko. Duko heeft zes seniorenteams en veertien jeugd-teams. Hans Wieser was achttien jaar voorzitter: "We zijn gezegend met een grote wekelijks groeiende jeugdafdeling, maar tegelijkertijd geconfronteerd met een technisch kader-probleem. Het eerste team speelt in de tweede klasse. Veel aandacht gaat uit naar de jeugd. Het technisch beleidsplan zorgt ervoor dat vanaf de jongste jeugd tot en met de junioren volgens bepaalde methoden wordt gewerkt. Daarbij wordt onder andere een beroep gedaan op het zelfoplossend vermogen van de kinderen. Inmiddels is de jeugdafdeling van een dermate omvang dat er geselecteerd kan worden op speelsterkte.