• Veel sportieve strijd tijdens het Duko/Jumpsquare schoolkorfbaltoernooi

  Zes scholen met 10 teams streden op 22 januari om de eerste plaats tijdens het Duko/Jumpsquare schoolkorfbaltoernooi. De Joannesschool was met maar liefst 4 teams aanwezig en Het Veer had 2 teams afgevaardigd. Ook De Groene Ring, De Bernadetteschool, De Kameleon en De Remigius gaven acte de préséance.

  Een week eerder werden de deelnemers al voorbereid middels een clinic, waarbij de belangrijkste vaardigheden van het korfbal werden geoefend. En dat was goed terug te zien! Het niveau was hoog, er werd snel en goed overgespeeld en fanatiek verdedigd, waardoor er veel vaart zat in de wedstrijden en het spel snel op en neer golfde. Er vielen dan ook heel wat doelpunten en naarmate het toernooi vorderde, werd er door de teams driftig gerekend om de eigen kans op de eindoverwinning te bepalen.

  Er werd gestreden in 2 poules: in de poule van groep 5 en 6 trok Het Veer uiteindelijk aan het langste eind en in de poule van groep 7 en 8 was de Bernadetteschool de sterkste.

  Voor de winnaars waren er medailles en een vrijkaartje voor Jumpsquare in Arnhem. Daarnaast kregen alle deelnemers ook een kortingsbon hiervoor.

  De eindstand was:

  Groep 5/6

  1-Het Veer

  2-Joannes-1

  3-Joanner-2

  4-De Groene Ring

   

  Groep 7/8

  1-Bernadetteschool

  2-Joannes-A

  3-Kameleon

  4-Remigius

  5-Joannes-B

  6-Het Veer

   

  Hieronder vind je een aantal foto’s van het toernooi.

  Duko wil alle deelnemers en begeleiders hartelijk bedanken voor hun inzet en enthousiasme! Uiteraard ook dank aan alle vrijwilligers die het toernooi mogelijk hebben gemaakt en de beheerders van Triominos voor hun hulp en inzet, alsmede Jumpsquare Arnhem en Plus Supermarkt in Duiven voor hun bijdrage aan deze geslaagde editie van het schoolkorfbaltoernooi.

  Wil je een aantal keer vrijblijvend meetrainen, stuur dan een e-mail naar: tc@dukoduiven.nl, dan kun je zelf ervaren of korfbal ook de sport voor jou is.

  Je kunt je ook aanmelden voor een aantal gratis proeftrainingen via: https://www.doemeeinduiven.nl/activiteiten?gemeente%5B0%5D=41&sort=name&zoeken=Korfbal