• ZEVENAAR - De korfballers van Duko hebben een knappe prestatie geleverd door in de tweede klasse D een punt mee te nemen bij DOT: 13-13. De formatie uit Duiven herstelde zich daarmee uitstekend van de zure nederlaag van donderdag bij Zwart Wit (14-13).

    DOT-Duko 13-13 (8-6).

    Duko speelde in Oss een sterke wedstrijd tegen DOT en kreeg met het 13-13 gelijkspel loon naar werken. De Duivenaren speelden van meet af aan uiterst gedisciplineerd, voerden de opdrachten goed uit en maakten bovendien verdedigend een sterke indruk.

    Tot 6-6 bleven beide teams nog in elkaars spoor, maar daarna werd de thuisploeg schotvaardiger en liep via een 8-6 ruststand naar een 9-7 voorsprong. Duko toonde echter veerkracht en nam via 9-9 zelfs een 9-11 voorsprong. Koploper DOT schakelde daarna een tandje bij en leidde enkele minuten voor het einde met 13-12. In de slotseconden zorgde Kido Oudenbroek er alsnog voor dat de Duivenaren niet met lege handen naar huis gingen.

    Voor Duko scoorden Kai en Kido Oudenbroek beiden vier keer.

    Bron de Gelderlander