• DUIVEN - De korfballers van Duko hebben het kampioenschap in de derde klasse D binnen. De Duivense formatie kwam zelf niet in actie, maar zag zondag de laatst overgebleven concurrent Olympus’58 onverwacht verliezen bij Rivalen (10-9).

    De behaalde titel zorgde voor weinig feestvreugde bij Duko. De ploeg van trainer Ruben Wieser had niet op puntenverlies van Olympus gerekend en ging ervan uit dat het komende zondag op eigen kracht de titel kon binnenhalen in de thuiswedstrijd tegen Rivalen. "Dit zorgt voor een vreemd gevoel", reageerde Wieser. "Ik ben wel blij dat we onze doelstelling hebben behaald, maar het is niet echt leuk om op zo’n manier kampioen te worden."

    Wieser was zondag gewoon thuis en werd door een lid van de technische commissie op de hoogte gebracht van de behaalde titel. "We hebben de wedstrijd van Olympus niet gevolgd en zijn naderhand ook niet bij elkaar gekomen. Er zijn via WhatsApp wat felicitaties heen en weer gestuurd, maar daar bleef het bij."

    De coach van Duko verwacht dat er zondag na het duel met Rivalen nog wel een titelfeest wordt gevierd. Wieser: "We doen net alsof dit niet is gebeurd en gaan ons proberen op te laden voor die wedstrijd. Dan nemen we na die tijd wel een drankje op het kampioenschap."

    bron De Gelderlander