• Josje Niesink en Elvis Jacqx van Duko en Corjan Castelein en Reinier Jansen (voor) van LivoOp Sportpark De Nieuweling in Duiven vordert de aanleg van Beachcenter de Liemers gestaag. De oplevering is naar verwachting eind augustus, waarna het complex in september feestelijk zal worden geopend. Volleybalvereniging Livo en korfbalvereniging Duko, initiatiefnemers en straks gebruikers van het complex, kunnen niet wachten tot het zover is.

  'Samen sterk in de Liemers'. Dat is de slogan die de Stichting Beachcenter de Liemers aan het project koppelt. Het past helemaal in de 'open club'-gedachte die wordt uitgedragen door sportkoepel NOC*NSF en steeds meer gemeenten, inclusief de gemeente Duiven. Een 'open club' is een vereniging die niet naar binnen maar naar buiten is gericht, en meer doet dan het aanbieden van het reguliere sportaanbod.

  Het beachcenter wordt een voorziening waar gevolleybald en gekorfbald kan worden, maar ook beachtennis behoort tot de mogelijkheden. "We richten ons echt op de regio", zegt Corjan Castelein, één van de twee Livo-bestuursleden die ook in het stichtingsbestuur van het beachcentrum zit. Ook twee bestuursleden van Duko, onder wie Josje Niesink, maken deel uit van dat bestuur.

  Het beachcenter krijgt twee vaste beachvolleybalvelden en twee multifunctionele beachvelden. Onderdeel van het project is ook de aanleg van twee nieuwe kunstgrasvelden voor Duko. De volleybalvelden krijgen de AAA-status van de bond. Dat betekent dat op de velden beachvolleybal van het hoogste niveau mogelijk is.

  Corjan Castelein: "Beachvolleybal is een Olympische sport die in de zomermaanden erg in de belangstelling staat. We gaan straks zeker proberen topwedstrijden naar Duiven te krijgen. Ook de voorzieningen er omheen, denk aan de kleedaccommodatie, voldoen straks aan de hoogste eisen."

  Beachkorfbal is een minder grote sport dan beachvolleybal, maar wel een sport in opkomst, volgens Josje Niesink van Duko. "De korfbalbond promoot het beachkorfbal heel intensief en je ziet ook dat de belangstelling flink toeneemt. In de mooiste maanden van het jaar, als de zaal- en veldcompetities zijn afgelopen, is beachkorfbal een prachtig alternatief."

  Aan de realisatie van Beachcenter de Liemers draagt de gemeente Duiven financieel bij, maar Livo en Duko investeren zelf ook fors. Beide woordvoerders stellen dat het om een verantwoorde uitgave gaat. Daarin worden ze gesteund door de ledenvergaderingen.

  Ze roemen het proces waarin het nieuwe complex tot stand komt. Josje Niesink: "De samenwerking met Livo en de gemeente verloopt vanaf het eerste overleg, nu ruim een jaar geleden, heel positief. Er is wat je noemt een klik tussen de mensen die aan tafel zitten." Corjan Castelein: "Daar ben ik het helemaal mee eens. Het is gewoon gaaf om samen zo'n mooi project te trekken."

  Bron: De Duiven Post 25/07/2018