• Handhaving Duko na korfbalthriller

Duko 1 heeft zich afgelopen zaterdag weten te handhaven in de 2e klasse na een echte korfbalthriller met Revival.

Voor Duko was het de laatste wedstrijd van de reguliere zaalcompetitie. Winst of gelijkspel zou handhaving betekenen. De verliezer van deze wedstrijd zou veroordeeld worden tot het spelen van een beslissingswedstrijd.

Aangemoedigd door vooral de jeugd speelde Duko vanaf het eerste fluitsignaal met een hoog schotpercentage en verdedigde daarnaast ook nog eens sterk. Gevolg was een 11-9 ruststand.

Direct na rust nam Revival langzaam maar zeker het initiatief en werd de wedstrijd van beide kanten steeds grimmiger. Mede door 8 strafworpen wist Revival zelfs voor te komen. Vier minuten voor het einde stond het ook 20-22 voor Revival.

In de slotfase knokte Duko zich als team naar het einde, waarbij Dennis Neijenhuis in de laatste minuut de gelijkmaker scoorde.

Door dit resultaat is het doelsaldo van Duko zeven doelpunten beter dan dat van Revival en speelt Duko dus ook volgend jaar in de KNKV 2e klasse.