• Duko 1 wint uitwedstrijd tegen Rood Wit

  Samen ontwikkelen, vertrouwen op elkaar en plezier maken zijn vanaf het begin van dit seizoen de speerpunten voor het eerste. Zo ook voor de wedstrijd tegen Rood-Wit op zaterdag 16 oktober.

  Rood-Wit is voor ons geen onbekende tegenstander. In de zaal wisten we beide keren niet van deze ploeg te winnen maar daardoor wisten we voor deze wedstrijd wel waar de kwaliteiten binnen dit team lagen. 2 goede schutters en een hard werkend team daaromheen.

  Na wat gemopper over het weer, grapjes over het overstappen naar een zaalsport en inschieten met een bal waarvan we niet wisten of we hiermee zouden spelen, was het voor de scheidsrechter tijd om in te fluiten.

  De wedstrijd begon fel en fysiek. Kido en Rutger wisten met een aantal goede en felle acties 2 strafworpen en vrije ballen te versieren. De scherpte ontbrak waardoor Rood-Wit uiteindelijk de wedstrijd kon openen met een 1-0 voorsprong. Al snel wist Kido alsnog de korf te raken en zette hiermee de 1-1 op het scorebord. Rood-Wit pakte vervolgens een 3-1 voorsprong. Door onder andere mooie doelpunten van Thomas en Amber wisten we deze achterstand terug te dringen tot een stand van 4-4.

  Binnen de lijnen gebeurde een hoop. Het fysieke spel van de heer van Rutger zorgde voor een hoop commotie en onnodige overtredingen aan de kant van Rood-Wit. De scheidsrechter, die overigens zeer verdienstelijk heeft gefloten, was erg scherp op het fysieke spel waardoor we regelmatig vanaf de tweeënhalve meter konden aanleggen. Ondanks het oefenen op de strafworpen van afgelopen weken leidde het niet tot de gewenste voorsprong waardoor we uiteindelijk zijn gaan rusten met een 7-5 achterstand.

  In de rust een aantal aandachtspunten besproken voor de tweede helft waarbij we vooral het goede spel moesten doorzetten en het spel kleiner moesten gaan maken. De doelpunten moesten toch een keer vallen zou je denken.

  In de tweede helft wisten we de achterstand snel om te bouwen naar een 7-8 voorsprong. Doordat onze wissels ook het scoreverloop bijhielden is daarna ietwat onduidelijk wat het scoreverloop is geweest. Maar volgens coach Ruben is het van 7-8 naar 10-10 naar 10-14. Of zoiets.

  In de eindfase van de wedstrijd is veel gebeurd. Zo vroeg de tegenstander van Rutger zich af hoe het hekwerk er van dichtbij uit zou zien en besloot hij Rutger op onderzoek uit te sturen. Een flinke klap tegen het hekwerk zorgde voor wat schade aan de knieën, ellenbogen en handen. Een gele kaart aan de kant van Rood-Wit. Ook Nina maakte een flinke knal op het veld waardoor de tijd stil kwam te staan. Hilde en Max stonden inmiddels binnen de lijnen en wisten met hun snelheid een andere dynamiek in het spel te brengen.

  In de eindfase waren de zenuwen duidelijk aanwezig. De wedstrijd zouden en wilden we niet meer weggeven. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd met een mooie 14-16 kunnen afsluiten.

  Een overwinning die we zeer goed kunnen gebruiken en ook meer dan verdiend is. Tijdens deze wedstrijd hebben we laten zien allemaal gevaarlijk te kunnen zijn en te kunnen scoren. Iets wat we de komende wedstrijden verder willen uitbreiden.

  22 oktober spelen wij een thuiswedstrijd tegen Woudenberg 1. Een tegenstander die bovenin meedraait maar waar we ons van onze beste kant willen laten zien.

  Zien we jullie dan?