• Duko en Zwaluwen debuteren in eerste klasse

  DOETINCHEM - Voor het Duivense DUKO en Zwaluwen uit Zevenaar staat het komende weekeinde weer de start van het jaarlijkse zaalkorfbalspektakel op de rol. Beide teams werden vorig seizoen tweede in hun klasse en konden daardoor promoveren naar de eerste klas.

  Zowel trainer-coach Michel Ligt van Zwaluwen alsmede collega Ruben Wieser van DUKO zijn zich bewust van een indeling met sterke tegenstanders, maar gaan toch vol vertrouwen aan de competitie beginnen. Beide trainers hebben snode plannen en zijn niet van plan een eendagsvlieg te worden. DUKO kende een teleurstellende najaar competitie die eindigde met een degradatie nar de derde klas, maar trainer-coach Ruben Wieser hoopt en verwacht in de zaal betere resultaten te zullen behalen. “Het wordt beslist geen gemakkelijke opgave en we zullen alle zeilen moeten bijzetten, maar ik denk dat we inde zaal beter voor de dag gaan komen. Natuurlijk is de indeling zwaar, maar onmogelijk is het beslist niet om ons minimaal in de eerste klas te handhaven,,” aldus DUKO coach Ruben Wieser. Ook Zwaluwentrainer Michel Ligt verwacht een zware competitie, maar ook hij is positief over de mogelijkheden in de eerste klas. ”Ik acht ons zeker niet kansloos om een hoge klassering te bereiken. Vooral ploegen als fusieclub NRC’22 en DOS-WK, beiden uit Enschede en Noviomagum uit Nijmegen uit zullen de moeilijkste tegenstanders worden, maar handhaving is zonder meer mogelijk en daar gaan we dan ook minimaal voor. De ploeg heeft voldoende kwaliteit om goede en aansprekende resultaten te behalen ,” aldus de Zwaluwencoach.

  DUKO opent het seizoen al direct met een zware thuiswedstrijd tegen het Enschedese NRC’22 dat inmiddels een jaar na de fusie is opgeklommen op het veld tot in de Hoofdklasse en dan ook gerekend moet worden tot een van de belangrijkste kampioenskandidaten. Zwaluwen gaat ook met een pittige thuiswedstijd aan de competitie beginnen. KVZ uit Zutphen is de tegenstander en gezien de prima resultaten in de voorbije veldcompetitie zijn er zeker mogelijkheden voor de ploeg uit Zevenaar om minimaal een punt te pakken.

  Het programma voor de eerste ronde op 11 november:
  DUKO-NRC’22, aanvang 19 uur, sporthal Triomos
  Zwaluwen-KVZ, aanvang 18.30 uur, sporthal Heerenmaten

  Indeling DUKO en Zwaluwen Eerste klasse E: DUKO(Duiven), NRC’22(Enschede), Apeldoorn, Noviomagum(Nijmegen), Juventa(Hardenberg), DOS-WK(Enschede), Zwaluwen(Zevenaar), KVZ(Zutphen).

  Bron: de Gelderlander