• Duko kamp 2024

  Met goede weersvoorspelling en koffers vol snoep had iedereen weer zin om op Duko kamp te gaan. Vrijdagavond arriveerden iedereen in Otterlo. Nadat de kamers verdeeld waren en we onze buik vol hadden met frietjes kon de dropping beginnen. Door de coördinaten goed in te voeren, zou je de kamplocatie weer makkelijk moeten terug vinden, maar in de praktijk bleek dat toch moeilijker dan gedacht. Een groepje had een paar verkeerde afslagen genomen en moest uiteindelijk met de auto worden opgehaald. Een andere groep kwam midden in een spooktocht van een ander kamp terecht. Toch bereikte iedereen uiteindelijk weer de kamplocatie en daar stond een lekker broodje knakworst op ze te wachten.

  Voor veel kinderen (en ook de leiding) volgde daarna een korte nacht, maar toch werd iedereen om half 8 gewekt met pannen en deksels. Er was namelijk weer een vol programma. Na het ontbijt kon de spelletjesochtend beginnen. De temperatuur was ondertussen al aardig opgelopen, maar gelukkig waren er veel waterspelletjes. Ook werd eindelijk duidelijk waarvoor de witte sokken mee moesten. Bij een van de spellen moesten de witte sokken namelijk zo wit mogelijk blijven terwijl er een parcours werd afgelegd. Zoals de ouders misschien al gemerkt hebben, bleek het een hele uitdaging om die sokken wit te houden. Gelukkig is deze week bij de Albert Heijn de Robijn in de aanbieding.

  Na de lunch gingen we honkballen met een twist. Je rende niet, maar ging glibberend en glijdend over een waterbaan naar het volgende honk.

  Van al die spelletjes kreeg iedereen trek. Gelukkig stond er een uitgebreide barbecue klaar. Tijdens de barbecue waren alle kinderen al druk in de weer met de bonte avond. Kostuums werden afgestemd en de danspasjes werden doorgenomen. De voorbereidingen hadden hun werk gedaan, want de bonte avond was een groot succes. Er kwam van alles voorbij: dansen; zingen en een heuse bootcamp. Het is superleuk om te zien hoe enthousiast iedereen was en hoe goed de acts waren voorbereid. Het werd de jury heel moeilijk gemaakt en daarom besloten ze om twee prijzen weg te geven. Lucas, Femke, Joris, Yara en beide Saar’s wonnen met Europapa de prijs voor beste groep. Saar van Veen won met een spectaculaire danceact op ZARI van Marina Satti de prijs voor beste solo act. Petje af voor beide acts!

  Na de bonte avond ging het kampvuur aan en werden er spelletjes gespeeld. Een aantal mensen waren zo slim geweest om de pannen te verstoppen, maar dat mocht niet baten: ook op zondagochtend werd iedereen weer vroeg gewekt. Zondagochtend staat namelijk traditioneel in het teken van het schutterstoernooi en ook Henk Witjes was weer uit Duiven gekomen om het toernooi in goede banen te leiden. Er werd fel gestreden om de bekers en in veel poules bleef het tot het einde aan toe spannend.

  Aan al het leuks komt een eind. Na de prijsuitreiking zat het Dukokamp 2024 er dan ook weer op. Het weekend is voorbij gevlogen. Dank aan alle kinderen, leiding en de kampcommissie dat dit weekend weer zo’n groot succes was. Ook nog een speciale dank aan onze sponsoren: Plus Ubeda en De Stokhorst!

   

  DUKO Kamp 2024